Juodasis česnakas - funkcinis maistas
Azijos šalyse, tokiose kaip Tailandas, Pietų Korėja ir Japonija, žmonės šimtmečius gamino ir naudojo juodąjį česnaką kaip tradicinį maistą. Pasaulio šefų išradingumo ir žingeidumo dėka juodasis česnakas paplito po visą pasaulį.
Per pastaruosius kelis dešimtmečius pasaulio rinkoje pasirodęs juodasis česnakas tapo žinomu funkciniu maistu dėl savo plataus spektro biologinių funkcijų, įskaitant antioksidacinį, priešuždegiminį, priešvėžinį, hiperlipidemiją ir nutukimą mažinantį, kepenis atstatantį, ir neuroprotekcinį poveikį.
Dėl juodojo česnako biologinio aktyvumo ir terapinės naudos buvo atlikta daugybė išsamių tyrimų, kurie tik patvirtino nuo seniausių laikų liaudies medicinos žinias apie česnakų terapinę naudą.
Juodųjų česnakų nauda:
lengvai virškinamas;
dvigubai daugiau antioksidantų ir natūralių antibiotikų nei įprastame česnake;
gausu kalio, magnio, kalcio, fosforo, seleno, vitamino B6, vitamino C;
stiprina imuninę funkciją;mažina cholesterolį;
padeda palaikyti stabilų cukraus kiekį kraujyje;
gerina virškinimą ir sumažina kitus skrandžio negalavimus;turi stiprų antivirusinį poveikį.