Ypatingi sausainiai su miso pasta ir juoduoju česnaku
Juodasis česnakas puikiai dera ir desertų gamyboje
1/2 juodojo česnako (nuluptų skiltelių svoris turėtų būti apie 15 g.)
110 g rudojo cukraus2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
50 g paprasto cukraus
130 g sviesto
40 g šviesios miso pastos
2 kiaušinių
240 g šviesių speltų miltų
½ arbatinio šaukštelio sodos
120 g juodojo šokolado, supjaustyto 0,5 cm. gabalėliais
Nuluptas juodojo česnako skilteles supjaustykite nedideliais gabalėliais (apie 3-4 mm). Dideliame dubeny sumaišykite su ruduoju cukrumi, vaniliniu cukrumi ir paprastu cukrumi.Į puodą sudėkite sviestą, išlydykite ir virkite virš silpnos ugnies. Kai jis pradės putoti ir patamsės, nukelkite puodą nuo ugnies. Sviestas turi būti gintaro spalvos ir kvepėti skrudintais riešutais, karamele.Supilkite dar karštą sviestą į cukraus ir česnakų mišinį ir gerai išmaišykite. Palikite 5 min. atvėsti.Įmaišykite kiaušinius ir miso pastą, kol gausite glotnios tekstūros mišinį.
Miltus sumaišykite su soda. Miltus sumaišytus su soda suberkite į sviesto, cukraus ir kiaušinių mišinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų, bet ne ilgiau. Suberkite šokolado gabaliukus ir išmaišykite paskutinį kartą.Išmaišę tešlą, įdėkite į šaldytuvą ir palikite valandai. Tada suformuokite tešlos rutuliukus. Vienam rutuliukui naudokite 2 valgomuosius šaukštus tešlos. Turėtų gautis 20 rutuliukų.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 c temperatūros.Išdėliokite rutuliukus kepimo popieriumi išklotoje skardoje tarp jų palikdami pakankamai vietos, nes jie išsiplės. Vienoje skardoje kepkite 10 sausainių.Kiekvieną partiją kepkite po 12-13 minučių. Iš kraštų sausainiai turi parusti, o per vidurį likti šiek tiek šviesesni.
Prieš ragaudami leiskite sausainiams visiškai atvėsti. Parduotuvėje tokių sausainių tikrai nenusipirksi, bet galima atkurti savo virtuvėje. Jie tiesiog tirpsta burnoje ir yra ypatingo skonio bei juose puikiai dera skirtingos tekstūros – traškūs pakraščiukai, minkštas vidus ir subtilūs juodojo česnako gabalėliai.